In continuarea initiativelor Asociatiei Micului Beiusean de a stimula interesul pentru participarea la teatru, în scopul oferirii de alternative pentru petrecerea timpului liber, de a dezvolta şi forma gustul pentru teatru şi pentru activităţile culturale, Asociaţia organizează în perioada Săptămânii de Şcoală Altfel un Spectacol-Concurs “Luminile Rampei”, un concurs de teatru interscolar, ce se va derula in 2 zile.
Prima zi, luni 06.04.2015, de la ora 10.00 are loc spectacolul concurs intre 3 din scolile din Beiuş, cu următoarele piese :
• Liceul Pedagogic Vocațional Nicolae Bolcaș : Portretul colegei de bancă. Copacul care face ciori.
• Școala Gimnazială Nicolae Popoviciu : L-am visat pe nenea Iancu
• Colegiul Național Samuil Vulcan : Urmașa nedemnă.
În a doua zi, din cadrul săptămânii Şcolii Altfel Marți 07.04.2015 – ora 10.00 are loc spectacolul concurs între grădiniţe, cu următoarele piese :
• Grădinița cu Program Preungit nr. 1 : Turtița.
• Grădinița cu Program Prelungit Floare de Colț : Ridichea uriașă.
Concursul va avea ca actori copii şi elevi selectaţi în baza unor audiţii pe care fiecare unitate de învăţământ le-a organizat la nivel de instituţie, pentru a reprezenta unitatea de învăţământ în acest concurs. Din banii obţinuţi din vânzarea biletelor se va asigura premierea tuturor grupurilor participante.
Daca in anii anteriori Asociatia Micul Beiuşean a prezentat in cadrul acestei perioade de Scoala Altfel spectacole proprii ca “Iedul cu trei Capre” si “Cenusareasa”, spectacole regizate de dna Ana Florea, in acest dorim sa implicam mai mult toate scolile si gradinitele din Beius in a participa activ la astfel de activitati si nu doar in calitate de spectatori.
Este o metoda de a schimba atitudinea prin teatru, de a dezvolta spiritul competitional , de a implica activ elevii si copiii in astfel de activitati.
Va asteptam cu drag!
Asociatia Micul Beiusean