Ne bucurăm să vă anunțăm că reluăm  proiectul ShoeBox – CADOUL din CUTIA de PANTOFI, căruia i ne-am alăturat în anul 2013 cu Asociația Micul Beiușean. Atunci am reușit să colectăm în Beiuș, mai ales cu ajutorul copiilor un număr de 657 cadouri în cutii de pantofi pe care le-am distribuit copiilor din Beiuș și zona depresiunii Beiușului în funcție de zonele indicate.

Pentru cei care nu stiu, proiectul ShoeBox a luat naștere într-o familie clujeană acum 10 ani și a pornit de la ideea de a-i învăța pe cei mici să dăruiască din ce au celor mai nevoiași și să le reamintească adulților, prea ancorați  în cotidian, bucuria dăruirii. Anul trecut, la nivel internațional în cadrul campaniei ShoeBox2016, s-au strâns un număr total de 9 692 cutii, în 262 de centre de colectare din peste 200 de orașe și 16 țări.

Haideți să-i învățăm pe copii să dăruiască, să îi învățăm să aleagă lucruri pentru copii mai nevoiași pe care să le împacheteze cu grijă așa cum ar dori și ei să primească un cadou. Să îi învățăm să aprecieze mai mult un dar, nu doar când îl primesc ci mai ales când îl oferă.

Cea mai mare bucurie a darului o dobândești atunci când oferi un dar, nu când îl primești.

Într-o cutie de pantofi nu încap multe lucruri, dar încap suficiente cât să aduci o bucurie unui copil. Alegeți o categorie de vârstă, de gen și caută obiecte de care un copil ar avea nevoie. Nu vă gândiți numai la jucării și dulciuri, deși aduc bucurie, gândiți-vă și la lucruri indispensabile igienei sau îmbrăcămintei pe care un copil sărman nu și le permite. Un săpun, o pasta de dinți, o periuță, o pereche de manuși, un fular, căciulă, niște șosete sau chiar un pulovăraș, ori o carte bună (sugestii aici:  https://www.shoebox.ro/pasul-2/#.Wh2ickpl8dU  ), oricare dintre acestea ar putea completa o nevoie pe care copilul obișnuit să le aibă pe toate nu o poate înțelege, dar trebuie să-l conștientizăm că alți copii o au.

Vă rugăm pe cei care doriți și în acest an să aduceți bucurie altor copii, să vă căutați cutii de pantofi, să alegeți obiectele pe care doriți să le dăruiți, cu condiția să fie lucruri în stare bună, curată, să nu fie alimente perisabile , apoi să împachetați cutia separat de capacul ei, să optati și să scrieți pentru ce categorie ați pregătit cadoul și să-l aduceți la sediul Clubului Micul Beiușean din Beiuș, Calea Bihorului nr. 28, la parterul blocului, în intervalul orar 14.00 – 20.00 de luni până vineri, în perioada 1-15 Decembrie.


De asemenea dacă aveți cunoștință de copii care ar avea nevoie de aceste cadouri, cazuri sociale, vă rugăm să dați date despre aceștia la sediul Clubului Micul Beiușean pentru a putea veni în ajutorul lor.

Vă mulțumim anticipat și vă așteptăm să dăm drumul proiectului SHOEBOX 2017- CADOUL din CUTIA de PANTOFI !

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon: 0772 285 569!