Dar din dar se face Rai !

Deşi am intrat destul de târziu ( 10 decembrie 2013 ) în campania ShoeBox, în Beiuş oamenii cu suflet mare s-au mobilizat. Termenul final de colectare a cutiilor a fost 19 decembrie 2013. Termenul final de distribuţie pentru noi a fost 20 decembrie 2013. Pe măsură ce intrau cutii de cadouri, altele ieşeau spre a fi distribuite celor ce aveau nevoie de ele. Campania ShoeBox a avut un impact destul de puternic în Beiuş, în condiţiile în care în doar 9 zile am reuşit să strângem un număr de 657 de cutii cu cadouri. Am solicitat tuturor instituţiilor de învăţământ din Beiuş liste cu nr de copii cărora putem să le ducem cadouri şi care au o situaţie financiară mai precară şi am fost foarte bucuroşi să putem onora toate aceste liste.

Cadourile din cutiile de pantofi au ajuns pe rând la copiii din Grădiniţa cu Program Prelungit “ Floare de colţ“ Beiuş, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.1 Beiuş, Şcoala Gimnazială “ Nicolae Popoviciu“ Beiuş, Colegiul Tehnic “ Ioan Ciordaş” Beiuş ,Colegiul Naţional Samuil Vulcan Beiuş, Liceul Vocaţional Pedagogic “ Nicolae Bolcaş“ Beiuş, la copiii din centrele Căminul Francesco, Casa Iosif, Fundaţia “Cireşarii” , precum şi la familii nevoiaşe din Mizieş, Şebiş, Belejeni, Lunca, Topa de Sus, Şuştiu, Briheni, Pietroasa, şi Beiuş. Pachetele cu cadouri pentru copiii mai mici de 2 ani, au ajuns la Maternitatea din Beiuş, pentru că de foarte multe ori e nevoie de ele şi acolo, mai ales în perioada sărbătorilor.

Au existat subcentre de colectare şi la Liceul Vocaţional Pedagogic “ Nicolae Bolcaş“ Beiuş, Şcoala Gimnazială “Nicolae Popoviciu“ Beiuş , Colegiul Naţional „Samuil Vulcan” şi în grădiniţe, iar mobilizarea de forţe şi spiritul de voluntariat s-a remarcat la Şcoala Gimnazială “ Nicolae Popoviciu“ Beiuş, care au reuşit să colecteze în acest centru peste 250 de cutii. Atât cadrele didactice cât şi copiii din această şcoală au dovedit mult spirit de solidaritate faţă de alţi copii mai săraci şi cu multă bucurie au strâns cadouri pentru semenii lor.

Au fost primite cutii de cadouri din toate celelalte şcoli din Beiuş, din Ştei, din Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII Curăţele , au fost primite cadouri în seara de teatru la spectacolul “Fetiţa cu chibrituri “ şi au fost primite o mulţime de cadouri de la alte persoane fizice care au auzit de campanie şi cărora le-a plăcut tot atât de mult ideea ca şi nouă celor care ne-am implicat activ în a o promova.

Această campanie a avut menirea de a sădi în sufletele celor care au donat cadouri bucuria de a dărui şi de a aduce zâmbete pe chipurile copiilor mai nevoiaşi , dar şi familiilor acestora, ori pe chipurile personalului din centrele de copii.

Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în această campanie, mulţumesc întâi Diana Voinescu, Gina Carţiş şi Lavinia Toma, pentru efortul de sortare şi împachetare a cutiilor, pentru efortul de distribuţie a acestor cutii. Mulţumim de asemenea colectivului Şcolii Gimnaziale “ Nicolae Popoviciu“ Beiuş, prof. Manuela Monea, Editha Mladoniczky, Florina Cloanda, şi tuturor celorlalte cadre didactice care au participat activ în pregătirea acestor cadouri împreună cu copiii, care au sortat şi împachetat cadori. Mulţumim profesorilor din celelalte şcoli care s-au ocupat de proiect, şi anume dna prof.Claudia Buran, prof.Crina Bercovici, prof.Nicoleta Stoiţa. Mulţumim voluntarilor care au participat la distribuţia cutiilor surpriză spre celelalte locaţii, şi anume Ioana Schilinka, Adina Vesa, Denisa Tig, Ana Florea, Mariana Petruse, Fundaţia “Cireşarii”.
Nu a fost uşor, dar nici imposibil. Trebuie doar să vrei să te implici pentru a-i ajuta pe alţii şi trebuie să spui mai departe şi altora pentru că poate se vor mai gasi oameni care gandesc ca tine. A început ca un gând, ca o apreciere a ideii la nivel naţional şi cu o întrebare gen < Oare e prea târziu să demaram proiectul şi la Beiuş ? > . Apoi totul a decurs de la sine. În prima zi n-aveam nicio cutie, în a doua zi am început noi să aducem, apoi au început să vină oamenii cu ele. Apoi am reuşit să centralizăm listele beneficiarilor şi pe măsură ce observam că avem destule cutii pentru toţi beneficiarii identificaţi de instituţiile şcolare, am început să distribuim din ele. A fost o problemă cu anumite categorii de vârstă şi mai ales pentru baieţi. Majoritatea cadourilor erau pentru fetiţe. Am realizat că deşi speram să adunăm aproximativ 200 de cutii, am reuşit să strângem triplu, 657 cutii. Se pare că dorinţa de a face bine cuiva e în fiecare dintre noi şi trebuie doar canalizată spre un anumit scop. Cred cu tărie că această campanie şi-a realizat scopul. Din toate aceste cutii surpriză sper că un număr destul de mare să fie pe gustul fiecărui copil, sau măcar parţial să-i fie folositoare obiectele din cadouri.

Vă mulţumim tuturor celor implicaţi în campanie !

********************************************************************************************************

Initierea campaniei :

ShoeBox 2013 are centru de colectare şi în Beiuş. Ce este SHOEBOX? Este o campanie ce se derulează de 7 ani la nivel naţional, prin care se colectează CADOURI în CUTII DE PANTOFI, spre a fi oferite ca daruri în perioada Sărbătorilor de iarnă unor copii cu o soartă mai puţin blândă. Este o campanie ce doreşte să aducă bucurie în sufletele unor copii cu vârste cuprinse între 2- 18 ani ! Dacă doreşti să participi la campania aceasta, dacă doreşti să faci o faptă bună în această perioadă a anului, împachetează frumos într-o hârtie de cadou o cutie de pantofi şi pune în ea mici daruri de care crezi că s-ar bucura un copil. Fie o jucărie, creioane colorate, o carte, o ciocolată, produse de igienă personală, o felicitare în care să-i scrii câteva rânduri copilului ce va primi cadoul de la tine, sau articole mărunte de îmbrăcăminte care să încapă în această cutie. Orice se află în stare bună, funcţioanală, chiar dacă sunt folosite, poţi să le cureţi frumos, să le speli şi să le pui în cadoul tău. Vei aduce zâmbetul pe chipul unui copil care nu e obişnuit să primească daruri, pentru că soarta nu i-a zâmbit de prea multe ori. Vei învăţa astfel că nu trebuie să fii bogat material ca să poţi ajuta un copil în nevoie, ci trebuie doar să fii bogat spiritual. Pentru că doar un suflet bun îşi poate deschide sufletul celor mai puţin fericiţi. Alatură-te campaniei ShoeBox 2013, şi adu cadoul tău din cutia de pantofi, în Beiuş, în următoarele centre de colectare:

– BNP Carmen Novac str. Horea nr. 34 jud. Bihor, în fiecare zi de Luni până Vineri de la ora 9.00-16.00.

– La spectacolul de teatru “Fetiţa cu chibrituri” Joi, 19 decembrie 2013, organizat de Asociaţia Micul Beiuşean la Casa de Cultură “Ioan Ciordaş” la orele 12.00 şi 18.00

Noi subcentre de colectare :

Scoala Generala “ep.Nicolae Popoviciu” – persoana de contact Monea Manuela Maria : 0770566373
Colegiul Naţional “Samuil Vulcan” – la secretariat
Liceul Vocaţional Pedagogic “Nicolae Bolcaş” – persoana de contact Nicoleta Stoiţa : 0745532098
Beneficiarii acestor cadouri vor fi copiii identificaţi de către instituţiile şcolare din Beiuş ca provenind din familii cu o situaţie financiară precară din Beiuş şi împrejurimile acestora.

PERIOADA DE COLECTARE A CUTIILOR

10 – 19 decembrie 2013.

Mai multe detalii, poţi afla de pe site-ul www.shoebox.ro şi de pe site-ul www.miculbeiusean.ro!

Dăruind vei dobândi !

Vă mulţumim anticipat pentru bucuriile pe care le veţi face copiilor!