Școala de meșteșuguri

Bihor Couture

Proiectul ” Școala Bihor Couture” s-a născut în vâltoarea evenimentelor provocate de cojocul binșenesc.

Din dorința de a redescoperi moștenirea strămoșilor noștri și din dorința de a transmite mai departe bogația meșteșugurilor din zona Beiușului, Școala Bihor Couture își propune aducerea în prezent a costumului tradițional, a podoabelor tradiționale și transformarea acestora în surse de venit pentru cei care se încumetă să pătrundă tainele țesutului, ale cusutului, brodatului, cojocăritului, etc.

Dorim ca meșteșugurile tradiționale să fie păstrate, continuate și apreciate la adevarata lor valoare.

Poate că trezind interesul pentru aceste meșteșuguri, se vor găsi persoane care să dorească să continue aceste tradiții. Pentru cei care nu cunosc tainele acestor meșteșuguri, s-a creat această oportunitate, oferindu-le cursuri gratuite de meșteșuguri.

Se spune că nu-i suficient să-i dai omului pește pentru a avea să mănânce o zi. Trebuie sa-l înveți să pescuiască pentru a avea ce mânca toată viața. Cam asta ne propunem, să ajutăm comunitatea să-și aprecieze tradițiile, să le redescopere, să învețe tainele meșteșugurilor și să le valorifice.

Adunând la un loc artizani locali deja cunoscuți pentru talentul lor, Școala Bihor Couture continuă povestea începută de revista Beau Monde prin campania Bihor Couture.