ASOCIAŢIA MICUL BEIUŞEAN

organizează în perioada programului

„Să ştii mai multe, să fii mai bun!

spectacolul de teatru

IEDUL CU TREI CAPRE

Copiii au nevoie sa mearga la teatru la fel de mult cum au nevoie sa alerge in aer curat. Au nevoie sa asculte muzica adevarata interpretata de instrumentisti adevarati la instrumente adevarate la fel de mult cum au nevoie sa manance si sa bea. Au nevoie sa citeasca si sa asculte povesti potrivite cu varsta lor la fel de mult cum au nevoie sa fie iubiti si ingrijiti  .
E dificil sa ii convingi pe adulti de importanta acestui lucru. Atunci cand ii lipsesti pe copii de adapost si de bunatate, de mancare, de bautura si de miscare, ei mor in mod vizibil; pe cand atunci cand ii lipsesti de pictura si muzica si povesti si teatru, ei mor pe dinauntru si asta nu se vede.
Asa ca adultii care ar trebui sa fie raspunzatori de furnizarea acestor lucruri bune si necesare .
Experienta de spectator la un spectacol de teatru sau opera nu este una pasiva. Toti cei din spatiul acela mare sunt vii, si fiecare este concentrat sa faca ceva. La care contribuie si ceilalti. Actorii, cantaretii si instrumentistii iau parte si ei la realizarea spectacolului; spectatorii iau si ei parte, cu atentia lor, cu linistea lor, cu rasetele, cu aplauzele lor, cu respectul lor si cu imaginatia lor.
Spectacolul nostru e un exercitiu de imaginatie pentru copiii-spectatori,dar si pentru tinerii actori. “Iedul cu trei capre” readuce in atentia micilor spectatori o poveste atat de indragita in gradinita si atat de putin cunoscuta de catre adulti. Personajele prind viata prin jocul actorilor: Anamaria Georgiana Viliga, Calin Gui, Alexandru Serb, Danut Bogosel,Evelin Bodea,Cora Codrean,Denisa Tig si Madalin Carje.
Va asteptam sa intrati in lumea visului,a povestilor moralizatoare ale lui Mos Ene si sa redescoperiti,pentu o clipa,bucuria si farmecul copilariei.

Ana Florea

DATA EVENIMENTULUI : 3 – 5 APRILIE 2013