Asociaţia Micul Beiuşean organizează specacol de teatru al Trupei F.A.U.S.T,  Asociaţia Cultural Educativă „Someşul“ Jibou care vor prezenta două Piese Scurte – „Ursul“ şi „Cerere în Căsătorie“ de A.P.Cehov, in distributia Liana Simeoni, Marian Chiş, Adrian Tăut, George Stana, Denisa Pocol, Ştefania Rad.

Regia artistică, scenografia şi ilustraţia muzicală: Adrian Tăut, Director tehnic si Presedinte al  asociatiei Mihai Petriş.

Piesa „Ursul“ are toate caracteristicile genului scurt: schimb rapid de replici, emoţii extreme, argumente haotice, răsturnări surprinzătoare de situaţii. Simplă, clară, hazlie, farmecul ei vădit stă în puterea dialogului. Cu alte cuvinte, piesa dezvăluie în mod concentrat, comico-ironic, o parte esenţială a naturii umane, sugerând cât de apropiate sunt uneori furia şi pasiunea. Conflictul între ofiţerul Smirnov şi moşieriţa Popova înregistrează o serie de treceri bruşte de la ceartă la preparativele unui duel între cei doi, apoi renunţarea lui Smirnov de a se lupta cu moşieriţa de care se îndrăgosteşte subit.

Cât despre „Cerere în căsătorie”, aceasta este un studiu dramatic despre oamenii singuri care nu și-au găsit jumătatea, oameni care sunt confuzi, care nu-și mai găsesc locul și echilibrul. Singura lor dorință este de a-și trăi viața alături de cineva, de a se implica serios emoțional într-o relație. Dar piedica în calea fericirii lor este însăși natura lor, felul lor de-a fi.

DATA EVENIMENTULUI : 24 OCTOMBRIE 2013