”De-mi vorbiţi mă fac că n-aud,

                        Nu zic ba şi nu mă laud,

                        Dănţuiţi precum vă vine,

                        Nici vă şuier, nici v-aplaud

                        Dară nimeni nu m-a face

                        Ca să joc dup-a lui flaut

                        Căci menirea vieţii mele

                        E pe mine să mă caut.”

MENIRE –  MIHAI EMINESCU

 

La  171  de ani de la nașterea românului absolut, MIHAI EMINESCU, Asociația Micul Beiușean a  ales  să-i celebreze memoria prin susținerea unui concurs de creație literară, poezie și  eseu pentru categoria de vârstă a  copiilor de gimnaziu și liceu, concursul POESIS. Astfel, dăm șansa unor tineri talentați să  se manifeste din punct de vedere artistic cu creațiile proprii  și să primească aprecierea publicului.

La concursul nostru s-au înscris 21 de participați, 2 la  secțiunea eseu câte unul pe fiecare segment de vârstă (gimnaziu și liceu), iar restul de  19 participanți au optat pentru secțiunea poezie a concursului.

Mulțumim tuturor participanților pentru deschiderea de a celebra ziua marelui Eminescu în acest fel și sperăm ca participarea la concursul nostru să le crească încrederea în sine și să  îi stimuleze și pe viitor să-ți șlefuiască talentul.

Juriul nostru a fost format din : prof. Veronica Popa, bibliotecar Diana Naprodean și Denisa Ștefan, o tânără absolventă a Liceului Vocațional Pedagogic Nicolae Bolcaș din Beiuș, tânără poetă. În urma deliberărilor clasamentul participanților arată astfel :

 Secțiunea ESEU:

  • Ciuciu Denisa- a XI-a Colegiul National Samuil Vulcan Beius
  • Blaga Jaqueline- cls a VII-a Greco-catolic” Iuliu Maniu” Oradea

Secțiunea POEZIE :

Gimnaziu:

  • locul 1- Bobotan Maria-Ioana-cls a VIII-a Liceul Tehnologic nr.1 Suplacul de Barcău
  • locul 2- Coroban Larisa-Ștefania- cls a VIII-A Sc. Gimnaziala nr.1 Buntești
  • locul 3- Mușet Denisa-cls a-VI-a, Sc. Gimnaziala ” Nicolae Bogdan” Vașcă
  • mentiune- Baș Daria- cls a VII-a Sc. Gimnaziala nr 1 Madaras

Liceu:

  • locul 1- Rotaru Maria– cls a XI-A Colegiul National ” Matei Basarab”, București
  • locul 2- Mermeze Nuria-cls a XII-A Liceul Teoretic ” Constantin Șerban” Aleșd, jud.Bihor
  • locul 3-Miruna Spătaru-cls a XI-a A, Liceul Teoretic “George Călinescu”, Constanța
  • mentiune- Scurtul Bianca-cls a XII-a Liceul Teoretic ” Liviu Deleanu” Chișinău

Mulțumim tuturor participanților pentru înscrierea la concursul de creație Poesis și transmitem calde felicitări celor care au fost desemnați câștigători ai concursului. Cei care se regăsesc pe lista premianților sunt rugați să ne transmită pe adresa de e-mail pe care au făcut înscrierea adresele personale unde le vor fi trimise premiile și diplomele.

Premiile concursului constă în premii de carte sub semnătura lui Mihai Eminescu, în valoarea totală de peste 1800 lei. Dezvăluim doar premiul pentru locul 1 Secțiunea Poezie, atât pentru gimnaziu cât și pentru liceu și anume  Colecția Opera Integrală, ediția de Lux, în 8 volume a marelui Mihai Eminescu.

Câștigătorii au fost anunțați azi, în cadrul ceremoniei de depunere de coroane la Bustul lui Mihai Eminescu din Parcul Mihai Eminescu din Beiuș, azi, 15 ianuarie 2021, de către dna director artistic a Asociației Micul Beiușean, dna Ana Florea.

Fotografie : Curpaș IOAN, sursa facebook.