Caravana Eroilor este un proiect al Asociației Ortodoxia Tinerilor și a izvorât  din munca de cercetare depusă și postată de aceștia pe site-ul fericiticeiprigoniti.net

Scopul expoziției are o dublă dimensiune, culturală și morală.

În plan cultural inițiatorii și-au propus să-i ajute pe tineri să-și cunoască istoria recentă a țării și să înțeleagă adevărata amploare a comunismului cu toate  cauzele care l-au favorizat și consecințele nefaste care i-au urmat, unele dintre ele prezente până astăzi.

În plan moral, inițiatorii propun modele de oameni care au apărat în chip eroic, cu prețul libertății, al sănătății și uneori al vieții, credința creștin-ortodoxă și demnitatea neamul românesc în timpul dictaturii comuniste.

Asociația Micul Beiușean a obținut acordul de utilizare și printare a materialelor ce compun Expoziția mobilă intitulată Caravana Eroilor, o expoziție ce include un număr de 40 de bannere roll-up împărțite în două module:

1. Istoria instaurării comunismului în România ( 25 bannere )

2. Chipuri de martiri și eroi ( 15 bannere cu martirii și mărturisitorii din temnițele comuniste )

Echipa Asociației Ortodoxia Tinerilor a muncit vreme de 2 ani de zile pentru a aduce la lumina această expoziție cu scopul de a informa copiii, tinerii și nu numai cu privire la o realitate istorică din România despre care nu se vorbește cât ar trebui.

”Ca să poţi vedea bine înainte, trebuie mai întâipriveşti bine înapoi. Ca să te poţi orienta bine în viitor, trebuie mai întâiştii trage învăţămintele din trecut.” ( Traian Dorz )

Primind acceptul de utilizare și printare a materialelor create de ei, în format electronic , dorim să printăm și noi acceste bannere de tip roll-up ( înălțime 2 m, lățime 85 cm ) care să deservească publicul interesat din Zona Depresiunii Beiușului.

Această expoziție ar urma să poată fi lansată în cadrul unul eveniment dedicat anului Centenarului la Clubul Micul Beiușean, dar va avea destinația de expoziție mobilă care se va putea deplasa în instituțiile de învățământ, centre educaționale, muzee, biserici și oriunde se dorește vizualizarea acesteia în mod gratuit.

Vă solicităm, ca și-n alte ocazii, să ne sprijiniți acest demers. Costul unui banner este de 200 lei, deci totalul expoziției ar însuma un cost de 8000 lei.

Și ca și altă dată, vă spunem pe versuri de colind  ” Larg deschideţi poarta / Sufletelor toate, /  N-am venit să cerem, / Ci-am venit să dăm ”.

Vă dăm ocazia să sprijiniți o acțiune educațională menită să trezească în toți conștiința iubirii de neam, menită să arate un trecut dur al elitelor neamului românesc, oameni de o înaltă ținută morală, iubitori de Dumnezeu, de familie, de neam, de carte, care au suferit în temnițele comuniste tocmai datorită credinței lor și idealurilor lor sociale. Generația prezentă și viitoare trebuie să-și cunoască trecutul pentru a învăța din el. Istoria ne este prezentată trunchiat. Cei ce s-au jertifit în temnițele comuniste merită să aibă urmași care să-i depășească atât ca ținută morală, cât și ca patrioți sau oameni de carte.  Vă dăm posibilitatea de a cunoaște pagini de istorie pe care bunicii noștri le-au trăit, vă dăm timpul nostru alocat tinerei generații de a învăța din trecut lecția iertării și lecția demnității naționale. O lecție ce nu se prea predă în școli.

Cei care doresc să sprijine acest demers pe care cu mult drag l-am îmbrațișat,  o pot face utilizând conturile Asociației Micul Beiușean și specificând la destinația sumei ” Expoziția Caravana Eroilor”

RO07BTRLRONCRT0V17495101 (cont RON)

RO89BTRLEURCRT0V17495101 (cont EURO)

RO32BTRLUSDCRT0V17495101 (cont USD)

sau pot dona pe bază de chitanță la sediul Clubului Micul Beiușean de Luni până Vineri în intervalul 14.00-20.00.

De asemenea cei care doresc să încheie un contract de sponsorizare pentru acest scop, vă rugăm să ne contactați, datele noastre regăsindu-se în secțiunea Contact a site-ului.